Hoe Ik Mijn Kwasten Reinig!

brush2

Een wekelijks klusje voor elke make-up fanaat.. de kwasten wassen! Niet het leukste klusje, maar het moet toch gedaan worden want het is niet hygiënisch en niet fijn als je eindelijk die lichtbruine oogschaduw wilt gebruiken als de blauwe kleur van eergisteren er nog op zit! Ik laat je in dit artikel stap voor stap zien hoe mijn manier van kwasten wassen eruit ziet ; snel maar nog steeds goed! 😉

De meeste meiden zeggen dat je je kwasten met babyshampoo (zoals van Zwitsal) of kwastenreiniger moet reinigen. En toen ik ooit besloot om mijn kwasten elke week te wassen hadden we geen babyshampoo in huis, dus heb ik gewoon de normale shampoo gebruikt. Dat was er toen een van Andrélon. Voor mij geen probleem, en voor mijn kwasten ook niet!

brush1

Momenteel gebruik weer een shampoo van Andrélon! Die ruiken altijd zo lekker en verzorgen mijn haar ook goed 🙂 Voor mijn make-up kwastjes geldt hetzelfde.

brush3

Stap 1 :

Doe wat shampoo op de wasbak. Hier dip je later je vieze beauty-kwast in!

brush4

Stap 2 :

Laat ook alvast de kraan lopen. Het hoeft geen volle bak met water te zijn, zorg ervoor dat de haartjes van je kwast er gewoon prima in kunnen anders is het waterverspilling. Want je water gaat na een tijdje zo vies worden dat je toch weer wat nieuw water moet vullen 🙂

brush5

Stap 3 :

Dip je kwast rechtstreeks in de shampoo. Er hoeft niet veel op te zitten, want je wrijft de shampoo toch in de haartjes.

brush6

Stap 4 :

(optionele tool: Face Cleansing Pad) Je kunt er net zo goed je hand voor gebruiken, wat ik hier gebruik is een Face Cleansing Pad. Ja.. je leest het goed. Deze tool van de Primark is bedoelt voor je gezicht, maar wat doe ik? Ik gebruik het om de vieze kwast eens goed te wassen. Vraag me niet hoe ik erbij ben gekomen, maar verder is deze stap wel duidelijk toch? Gewoon even de shampoo inwrijven 😛

Stap 5 :

Vervolgens ga je met je kwast in het water. Ga met de kwast een langs de rand van de wasbak om al die bronzer, oogschaduw of blush er een uit te wassen! Net zo lang totdat je zeker weet dat hij niet meer vies is.

brush10

Stap 6 :

BELANGRIJK! Stop je net gewassen kwasten NIET terug in de beker of kwastenhouder of waar je zo ook in bewaart 🙂 Omdat de kwasten nog nat zijn kan het water naar beneden in het ijzer lopen en bestaat er een kans dat bijvoorbeeld het ijzeren stukje van je mooie Real Technique kwast gaat roesten. Dat willen we niet!

. . .

brush9

Nou eigenlijk was dat het wel.. 6 simpele stappen die je wekelijks of om de 1 à 2 weken moet herhalen zodat je kwasten weer fris, zacht en schoon zijn. Doe het niet alleen voor de kwasten maar ook voor jezelf 🙂 Ik merk dat als ik mijn kwastjes weer heb gewassen, ze lekker ruiken en ze veel zachter zijn dan normaal.

Ik er ongeveer een kwartiertje over, en dat is zeker niet lang. Het is echt een kleine moeite en dan hebben we dat ook weer gehad! 😛 Natuurlijk hoef jij niet precies dezelfde stappen als ik te volgen, doe het lekker op je eigen manier maar ik hoop toch dat je wat aan dit artikel hebt gehad.

– Hoe vaak was jij jouw make-up kwasten?

With Love,

Tionne 💋

Advertenties

6 gedachtes over “Hoe Ik Mijn Kwasten Reinig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s